Mieldijk 11 – 1768BV Barsingerhorn | 06 – 20 20 12 65 | info@jimminkkolhorn.nl

Bieten zaaien

Voor het zaaien van suikerbieten gebruiken wij een zogenaamde Mulch direct zaaimachine. Dit houdt in dat door middel van twee schuin geplaatste scherpe schijven een snede in de grond wordt gemaakt. Direct hier achter loopt het zaaikouter en worden de bieten gezaaid. Hierdoor kunnen we probleemloos zaaien als er nog restanten groenbemester of andere gewas resten aanwezig zijn. Gezaaide groenbemester kan het volgende voorjaar zonder te ploegen, na een grondbewerking gezaaid worden.

Bieten rooien

Suikerbieten rooien is in het verleden ontstaan in samenwerking met een groep akkerbouwers uit Waard en Groetpolder. Sinds 1985 rooien we naar volle tevredenheid met een Vervaet bunkerrooier. Momenteel doen we dit met een Vervaet 625 uitgerust met Oppelwielen en Ultraflex banden. Deze machine is uitermate geschikt voor zware kleigrond. De Vervaet Q 621 is met rooischaren voor de lichtere gronden en de voederbieten voor de minimale beschadigingen. Ook het transport van de bieten verzorgen we bij 95% van onze klantenkring.

bieten rooien

Overlaadwagen

Dit is onze nieuwe overlaadwagen. Deze gebruiken wij om gewassen van het land te halen en daarbij de weg schoon te houden. De overlaadwagen rijdt op lagedrukbanden met een luchtdruk van 1 tot 1,2 bar.

Heeft u vragen?

06 – 20 20 12 65

Open Ma – Vrij

08:00 – 17:00

Heeft u hulp nodig?

info@jimminkkolhorn.nl

Volg ons ook op Facebook en Instagram


Adres

Mieldijk 11

1768 BV

Barsingerhorn